Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.82-86

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.82-86

27 Δεκεμβρίου 2019

Επεισόδιο 82 – Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Η Ρίτα υπόσχεται στη Φλουρεντζού πως αν η Φανούλλα θεραπευτεί από την μυστηριώδη ασθένεια που ταλαιπωρεί τα παιδιά του χωριού, θα επιστρέψει οριστικά στο χωριό. Ο Χαχολλής φτάνει στο μοναστήρι φέρνοντας την εικόνα της Παναγίας που ανακάλυψε κάτω από μια καρυδιά ακολουθώντας τις εντολές της Ανθούσας. Εκεί ο Θεόκλητος επιβεβαιώνει πως είναι η εικόνα η οποία κλάπηκε. Στη συνέχεια ο Θεόκλητος επισκέπτεται τα σπίτια των άρρωστων παιδιών για να προσκυνήσουν την εικόνα. Η Γαλατού αθετεί την υπόσχεση που έδωσε στην Αννού ώστε να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση του Πλουτή και να βοηθήσει το ζευγάρι να φύγει για την Αγγλία. Αυτό εξοργίζει την Αννού η οποία απειλεί την Γαλατού ότι θα αποκαλύψει τα εγκλήματα της στο χωριό. Αργότερα στα Πιτύθκια φτάνει η Κυριακή, μια παλιά φίλη της Γαλατούς. Η Γαλατού λέει στην Κυριακή ότι βρήκε τον ιδανικό σύζυγο για την κόρη της, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Πολυδεύκη. Η Γεωργία φτάνει στο μοναστήρι, όπου ο Αρσένιος θα προσπαθήσει να την βοηθήσει να ηρεμίσει από τα όνειρα που την απασχολούν. Ενώ όμως βρίσκεται εκεί, η Γεωργία θυμάται ακριβώς τι έγινε τη μέρα που κάηκε το σπίτι των γονιών της και ποιοι εμπλέκονται στην δολοφονία τους.

 

Επεισόδιο 83 – Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Η είδηση ότι τα παιδιά έχουν θεραπευτεί διαδίδεται στο χωριό, προκαλώντας την χαρά στους κατοίκους. Η Ρίτα σκέφτεται την υπόσχεση που έδωσε στην Φλουρεντζού την προηγούμενη μέρα. Όταν όμως φτάνει στο σπίτι ο Καράγιωρκης και συναντά για πρώτη φορά τη Ρίτα μετά από δέκα χρόνια, πολλά συναισθήματα θα ξυπνήσουν ανάμεσα στους δύο. Ενώ η Αννού διδάσκει στο σχολείο, δέχεται την απρόσμενη έφοδο του Άρη αλλά και των βρετανών στρατιωτών. Η Πολύμνια τσακώνεται με τον Καράγιωρκη όταν εκείνος αρνείται να την βοηθήσει να στήσει το ορφανοτροφείο που πάντα ήθελε. Η Γαλατού επισκέπτεται τον Χατζηνέαρχο και του ανακοινώνει πως βρήκε νύφη για τον γιο του, του δίνει μάλιστα και μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας. Ο Χατζηνέαρχος αμέσως ενημερώνει τον Πολυδεύκη, ο οποίος παρά τις αρχικές του αντιδράσεις τελικά δέχεται να συναντήσει την κοπέλα. Την φωτογραφία της υποψήφιας νύφης βλέπει ο Αλέξανδρος, ο οποίος συνειδητοποιεί πως η κοπέλα αυτή είναι η Μάριαμ. Ο Ττόουλος επισκέπτεται τον Κωνσταντά και του δείχνει τα γράμματα που πήρε και τα οποία κατηγορούν τη Γαλατού για μεγάλα εγκλήματα. Ο Αντζουλής και η Ζαφείρα εκπλήσσουν τον Καράγιωρκη όταν του ανακοινώνουν την απόφαση που έχουν πάρει.

 

Επεισόδιο 84 – Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2020

Η Πολύμνια εξομολογείται στον Αλέξανδρο τα συναισθήματα της. Την ίδια στιγμή η Κυριακή με την Μάριαμ φθάνουν στο αρχοντικό της Γαλατούς για το προξενιό με τον Πολυδεύκη. Αργότερα οι υποψίες της Ερασμίας επιβεβαιώνονται όταν βλέπει την παιδική φωτογραφία του Αλέξανδρου. Ο Χατζηνέαρχος μιλά θυμωμένος με τον Λευτέρη, τον πεταλωτή των αλόγων του, κάτι που βάζει σε υποψίες τον Πολυδεύκη. Στη συνέχεια ο  Χατζηνέαρχος συναντά τη Γαλατού ζητώντας της να τα ξαναφτιάξουν. Δεν γνωρίζει όμως πως κάποιος τους παρακολουθεί. Καθώς η συνάντηση των δύο εραστών εξελίσσεται σε καυγά, ο Χατζηνέαρχος λέει τη Γαλατού πως γνωρίζει την απάτη που έστησαν εις βάρος του και πως η Γαλάτεια δεν είναι κόρη της Πολύμνιας, αλλά της Ανδρονίκη. Η Γαλατού τότε του κάνει μία άλλη αποκάλυψη που θα αναστατώσει ακόμα περισσότερο τον Χατζηνέαρχο. Ο Πετρής γίνεται μάρτυρας μιας συνάντησης ανάμεσα στον Μιχαηλά, τον Καράγιωρκη και τον Αντζουλή. Ο Μιχαηλάς τους δείχνει ένα αρχαίο άγαλμα που ανακάλυψε στα χωράφια των Πιτυθκιών και το οποίο αν πουλήσουν στο εξωτερικό θα βγάλουν πολλά χρήματα. Ο Αντζουλής τους εκπλήσσει λέγοντας τους ότι θα αποχωρήσει από τη συνεργασία.

 

Επεισόδιο 85 – Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2020

Η Μάριαμ και η μητέρα της Κυριακή, φτάνουν στο αρχοντικό του Χατζηνέαρχου για να γνωρίσουν τον Πολυδεύκη και την οικογένεια του. Η Μάριαμ εκπλήσσεται όταν βλέπει πως στη συνάντηση είναι παρόν και ο Αλέξανδρος. Ο Αρσένιος αναγκάζεται να αποκαλύψει στην Ερασμία όλα όσα του εξομολογήθηκε ο Ηγούμενος Ευδόκιμος λίγο πριν πεθάνει. Έτσι το μεγάλο μυστικό της Ερασμίας βγαίνει στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, ο Αρσένιος ζητά από την Ερασμία να σταματήσει να κρύβει την αλήθεια, πριν αναγκαστεί εκείνος να προβεί σε αποκαλύψεις. Μετά τα όσα έγιναν την προηγούμενη μέρα, μεταξύ εκείνης και του Χατζηνέαρχου, η Γαλατού αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του Καράγιωρκη. Ζητά από το γιο της να βγάλουν τον Χατζηνέαρχο από τη μέση πριν προλάβει να τους καταστρέψει εκείνος. Την ίδια στιγμή ο Χατζηνέαρχος κάνει τις δικές του κινήσεις. Ο Αντζουλής ζητά από τον Μεττή να αναλάβει την φύλαξη του αρχαίου αγάλματος που ανακάλυψε ο Μιχαηλάς. Ο Πετρής λέει στα παιδιά και στον Χαχολλή, όλα όσα άκουσε μεταξύ του Καράγιωρκη, του Μιχαηλά και του Αντζουλή. Τα παιδιά αποφασίζουν να εμποδίσουν την παράνομη μεταφορά του αγάλματος.

 

Επεισόδιο 86 – Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2020

Μετά τη συνάντηση μεταξύ Αλέξανδρου και Μάριαμ στο αρχοντικό του Χατζηνέαρχου, οι εξελίξεις για το ζευγάρι είναι ραγδαίες καθώς τόσο ο Αλέξανδρος όσο και η Μάριαμ θα πρέπει να πάρουν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Θα καταφέρουν να είναι μαζί ή θα χάσει μια και καλή ο ένας τον άλλον; Ο Χαχολλής αποφασίζει να αναλάβει δράση και προσπαθεί να κλέψει το άγαλμα που βρήκε ο Μιχαηλάς, πριν εκείνος το μεταφέρει εκτός χωριού. Τον βρίσκει στον στάβλο που έχει κρυμμένο το άγαλμα. Η Ερατώ δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη του Άρη ο οποίος της εξομολογείται τον έρωτα που έχει για εκείνην. Παρά της αντιστάσεις της, η Ερατώς τελικά ενδίδει. Εκείνη την στιγμή όμως μπαίνει στο δωμάτιο ο Πετρής. Τα όσα θα ακολουθήσουν θα φέρουν την Ερατώ σε πολύ δύσκολη θέση. Η Λεϊλά επιστρέφει και πάλι στα Πιτύθκια. Αυτή τη φορά, όμως, συναντά τον Μεττή, από τον οποίο ζητά τη βοήθεια του αποκαλύπτοντας του όλα όσα πέρασε στα χέρια της Γαλατούς και του Καράγιωρκη. 

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back