Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.87-91

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.87-91

3 Ιανουαρίου 2020

Επεισόδιο 87 – Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2020

Η Γαλατού και ο Καράγιωρκης προχωρούν με το καλοστημένο σχέδιο τους για τη δολοφονία του Χατζηνέαρχου. Ο Καράγιωρκης παρασέρνει τον Χατζηνέαρχο στα χωράφια όπου οδηγούνται σε ένα μεγάλο καυγά κατά τον οποίο οι δύο άνδρες ανοίγουν τα χαρτιά τους με τον Χατζηνέαρχο να αποκαλύπτει στον Καράγιωρκη ότι ξέρει όλη την αλήθεια για τη Γαλάτεια και τον Καράγιωρκη να κατηγορεί τον Χατζηνέαρχο για την κρυφή σχέση που έχει με τη Γαλατού. Την ίδια στιγμή, η Γαλατού, ακολουθώντας κι αυτή το δικό της ρόλο στο σχέδιο, επισκέπτεται την Πολύμνια στο αρχοντικό. Εκείνη την ώρα όμως φτάνει στο αρχοντικό ο Μεττής. Θα καταφέρει να σταματήσει τα ύπουλα σχέδια του Καράγιωρκη και της Γαλατούς, ή ο Χατζηνέαρχος είναι καταδικασμένος; Η Ερασμία συναντά τον Αλέξανδρο στο μοναστήρι αποφασισμένη να του πει όλη την αλήθεια για τη σχέση που τους συνδέει. Η Ερατώ απελπισμένη από τα όνειρα που την ταλαιπωρούν με τον Άρη, επισκέπτεται την Κασσάνδρα ζητώντας της βοήθεια της. Η λύση που θα της προσφέρει η Κασσάνδρα θα την σοκάρει. Ο Αρσένιος καλεί τη Γεωργία στο μοναστήρι και κρατώντας την υπόσχεση που της έδωσε, της λέει πως βρήκε τρόπο για να βοηθήσει εκείνη και τις αδελφές της.

 

Επεισόδιο 88 – Τρίτη 07 Ιανουαρίου 2020

Ο Αντζουλής και η Ζαφείρα ετοιμάζονται για τον κρυφό τους γάμο και στο πλευρό τους έρχεται ο Καράγιωρκης. Η Ζαφείρα νιώθει πως η ευτυχία της έχει πια ολοκληρωθεί και μαζί με τον Αντζουλή είναι έτοιμοι να κάνουν μια νέα αρχή. Ενώ ο Αρσένιος εξηγεί στον Αλέξανδρο όλα όσα έγιναν ανάμεσα στην Ερασμία και τον Ευδόκιμο, η Ερασμία αποκαλύπτει στον Πολυδεύκη και την Πολύμνια πως ο Αλέξανδρος είναι αδελφός τους. Μετά τα όσα έγιναν την προηγούμενη μέρα η Γαλατού είναι σε άσχημη κατάσταση. Ταλαιπωρημένη από τύψεις αλλά και αϋπνίες ζητά από την Φλουρεντζού να την βοηθήσει να ηρεμίσει. H Φλουρεντζού όμως αποφασίζει να της μιλήσει έξω από τα δόντια. Ενώ η Ουρανία, η Γεωργία και οι αδελφές τους, ετοιμάζονται να φύγουν για την Ελλάδα, η Ουρανία επισκέπτεται για τελευταία φορά τον Θεόκλητο για να τον αποχαιρετίσει. Την ίδια στιγμή η Γεωργία αποφασίζει να μιλήσει ανοικτά στον Κωνσταντά αποκαλύπτοντας του πως γνωρίζει όλα όσα έγιναν σχετικά με το θάνατο των γονιών της. Η Ερατώ εξομολογείται στην Φλουρεντζού όλα όσα της είπε η Κασσάνδρα και πως σκέφτεται σοβαρά να ακολουθήσει τις συμβουλές της. H Φλουρεντζού, όμως, προσπαθεί να την αποτρέψει.

 

Επεισόδιο 89 – Τετάρτη 08 Ιανουαρίου 2020

Η Πολύμνια έκπληκτη μετά τα όσα έμαθε για τον Αλέξανδρο, τα βάζει με τη μητέρα της κατηγορώντας την ως άπιστη και υποκρίτρια. Αργότερα λέει στον Πολυδεύκη πως δεν μπορεί να αποδεχθεί τον Αλέξανδρο ως αδελφό της, και πως βρίσκεται σε αδιέξοδο αφού όλα όσα γνώριζε μέχρι τώρα αποδείχθηκαν ψέματα. Η Ερασμία, στο μεταξύ, ανακαλύπτει ένα γράμμα από τον Χατζηνέαρχο με παραλήπτη την Γαλατού στο οποίο ομολογεί τον έρωτα του για την συμπεθέρα του. Για πρώτη φορά η Ερασμία αποφασίζει να ζητήσει απαντήσεις για τα όσα γίνονταν πίσω από την πλάτη της. Ο Κωνσταντάς φτάνει στο πλευρό του γιου του και ο Αντζουλής δίνει μια μεγάλη υπόσχεση στον πατέρα του. Ο Μεττής αποκαλύπτει στους συνεργούς του ένα μεγάλο του μυστικό που αφορά την Ππεμπέ. Οι εφιάλτες της Ερατώς γίνονται όλο και πιο έντονοι γεγονός που την οδηγεί σε σημαντικές αποφάσεις. Λίγο πριν ξεκινήσουν για τη Λεμεσό, από όπου θα πάρουν το πλοίο για την Αθήνα, η Γεωργία και η Ουρανία προσπαθούν να πείσουν τις μικρότερες αδελφές τους πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για όλες στην Αθήνα. Η Γεωργία ωστόσο ανησυχεί για την Ουρανία και την ρωτά αν είναι σίγουρη πως θέλει να εγκαταλείψει οριστικά τον Θεόκλητο.

 

Επεισόδιο 90 – Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2020

Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα η Ερασμία αποφασίζει να εγκαταλείψει το χωριό και να ακολουθήσει τον Αλέξανδρο και την Μάριαμ στην Αθήνα. Η Γαλατού ζητά από τον Αρσένιο να της δώσει τα χρήματα που έδωσε στον Αλέξανδρο διαφορετικά θα αποκαλύψει το μυστικό του, με το οποίο τον κρατούσε τόσα χρόνια στο χέρι. Εκείνος όμως την ξαφνιάζει όταν αδιαφορεί για τις απειλές της και στρέφεται εναντίον της. Όταν ο Καράγιωρκης κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη στη Γαλατού, εκείνη νιώθει πως έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Μετά από μια ξαφνική αδιαθεσία, ο Κωνσταντάς νιώθει το τέλος του να πλησιάζει και ζητά από την Φλουρεντζού να φέρει έναν ιερέα για να τον εξομολογήσει. Ο Θεόκλητος είναι έτοιμος για την τελετή της κουράς κατά την οποία θα γίνει μόνιμα μοναχός. Κατά τη διάρκεια της τελετής όμως, ο Χρηστάκης, ο μικρός του αδελφός, θα κάνει ακόμα μία προσπάθεια για να τον μεταπείσει. Τον παρακαλεί να τρέξει πίσω από την Ουρανία πριν αυτή φύγει από την Κύπρο. Η Ερατώ αποφασίζει να ακολουθήσει τις συμβουλές της Κασσάνδρας και έτσι καλεί στο σπίτι της τον Πολυδεύκη. Στην πλατεία ο Μιχαηλάς στην παρουσία του Ττόουλου, του Χαχολλή, των χωριανών και των παιδιών κάνει τα αποκαλυπτήρια της «Αφροδίτης των Πιτυθκιών».

 

Επεισόδιο 91 – Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Στο τελευταίο επεισόδιο τα γεγονότα θα ανατρέψουν μια και καλή τη ζωή των πρωταγωνιστών προσφέροντας την λύτρωση αλλά και την τιμωρία. Θα αποκαλύψει το μεγάλο του μυστικό ο Αρσένιος; Θα καταφέρει ο Θεόκλητος και η Ουρανία να είναι μαζί ή η ζωή θα τους χωρίσει οριστικά και αμετάκλητα; Θα βρει την ειρήνη και την συγχώρεση η Ερασμία καθώς όλα τα μυστικά έχουν πια βγει στην επιφάνεια; Θα μπορέσει η Πολύμνια να αποδεχτεί τον Αλέξανδρο ως αδελφό της; Τι ετοιμάζει η μοίρα για τον Κωνσταντά καθώς μεγαλύτερες αποκαλύψεις τον περιμένουν την ύστατη στιγμή; Θα βρει την τιμωρία που της αξίζει η Γαλατού και ο Καράγιωρκης την λύτρωση που τόσο λαχταρά; Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Γαλάτεια παίρνει μία υπόσχεση από τον Πετρή. Πως ό,τι και να γίνει, εκείνοι, τα μικρά παιδιά, το μέλλον της Κύπρου, που είδαν με τα μάτια τους τον κόσμο να αλλάζει μέσα σε λίγους μήνες, θα ζήσουν τη ζωή τους προσπαθώντας για το καλύτερο, περνώντας από όλες τις δυσκολίες που τους επιφυλάσσει η μοίρα. Μέσα από τα ανθρώπινα πάθη αλλά και την βαριά ιστορία του τόπου μας, η Γαλάτεια και ο Πετρής αφήνουν πίσω τους το 1931 και ξεκινούν το δικό τους ταξίδι στο χρόνο.

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back