Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Κόκκινο ποδήλατο (2014-15)

80.Στρουμπί-Σαλάτα ζυμαρικών με κρύα ψητά λαχανικά

80.Στρουμπί-Σαλάτα ζυμαρικών με κρύα ψητά λαχανικά

5 Ιουλίου 2015

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5-6 λεπτά 
Για 4 άτομα
 
Υλικά
 
500 γραμμάρια conchiliette Θρίαμβος 
1 κύβος για ζυμαρικά Maggi
100 ml ελαιόλαδο
2 κολοκύθια κομμένα σε μακρόστενες φέτες   
1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες 
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
200 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση 
 
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τον κύβο ζυμαρικών Maggi και βράζετε τα conchiliette Θρίαμβος μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Πλένετε καλά με άφθονο νερό όλα τα λαχανικά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες, το κολοκυθάκι σε μακρόστενες φέτες και τις πιπεριές, την πράσινη, την κίτρινη και την κόκκινη, σε 4-5 φιλέτα.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά μαζί με τα μανιτάρια πλευρώτους σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε και από τις δύο μεριές τα λαχανικά για συνολικά 4-5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη πιατέλα, τα αφήνετε να κρυώσουν και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα ψιλοκόβετε και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back