Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Κόκκινο ποδήλατο (2014-15)

84.Πόλις-Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο

84.Πόλις-Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο

19 Ιουλίου 2015

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά 
Χρόνος ψησίματος: 6-7 λεπτά
Για 4 άτομα
 
Υλικά 
 
2 στήθη κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια λόλα πράσινη
200 γραμμάρια σαλάτα
200 γραμμάρια iceberg
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing:
2 σκελίδες σκόρδο
12 αντζούγιες φιλέτο
20 γραμμάρια μουστάρδα Dijon
3 κρόκοι
25 γραμμάρια χυμό λεμόνι
25 γραμμάρια ελαιόλαδο
250 ml ηλιέλαιο Lesieur
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
70 γραμμάρια νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
*νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα
 
Εκτέλεση 
 
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα στήθη κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα σαλατικά, την λόλα, την σαλάτα και το iceberg, κομμένα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας.
Για το dressing σε ένα multi προσθέτετε τα σκόρδα, τις αντζούγιες και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Τοποθετείτε την πάστα σε ένα μπολ και προσθέτετε την μουστάρδα, τους κρόκους, το λεμόνι και το ηλιέλαιο Lesieur χτυπώντας ταυτοχρόνως με ένα σύρμα έτσι ώστε να δένουν όλα τα υλικά και να δημιουργείτε ένα παχύρευστο dressing.
Στο τέλος προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, το νερό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όσο επιπλέον νερό χρειάζεται για να αποκτήσει την ρευστότητα που θέλουμε.
Προσθέτετε το κοτόπουλο στο μπολ με τα σαλατικά, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μία μεγάλη σαλατιέρα στο κέντρο του τραπεζιού.  
 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back