Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-18)

Μια Βαλίτσα Γεύσεις - Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 & Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μια Βαλίτσα Γεύσεις - Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 & Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

6 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ, TONIA BUXTON ΚΑΙ ΣΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

 

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 15:30

 

Μια αλλιώτικη εκπομπή μαγειρικής η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, προβάλλεται από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. Η εκπομπή ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΥΣΕΙΣ, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, με νέο «φρέσκο» concept και με νέους συνεργάτες που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο, μέσω της γαστρονομίας. Φέτος ξεναγοί μας θα είναι ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης, η επιτυχημένη παρουσιάστρια και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Tonia Buxton και η δημοσιογράφος Σύλια Ιωαννίδου. Η εκπομπή σκοπό έχει την παρουσίαση της γαστρονομικής κουλτούρας τόσο των ανθρώπων από τις τρίτες χώρες, όσο και της Κύπρου και τις επιρροές που έχει δεχθεί η γαστρονομία της από τη διαδραστική αλληλεπίδραση των πολιτισμών.

Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός πολιτισμού, και μέσα από την παρουσίαση συνταγών, το κυπριακό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τρόπο παρασκευής διαφόρων εδεσμάτων ή/και ροφημάτων, μαθαίνοντας παράλληλα για τις γαστρονομικές συνήθειες και παραδόσεις γύρω από αυτές. Ειδικότερα, η εκπομπή αναδεικνύει την συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών μέσα από την μαγειρική. Το ευρύτερο κοινό (ανεξαρτήτως πολιτισμικού και πολιτιστικού υπόβαθρου) αποκτά γνώσεις σχετικές με την παρασκευή εδεσμάτων.  Ενώ, παράλληλα προωθεί τη μείωση πιθανόν λανθασμένων αντιλήψεων που επικρατούν σε σχέση με τις διάφορες κουλτούρες.

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, επισκεπτόμαστε την Ινδία, την πολύβουη χώρα που χαρακτηρίζεται ως Πύργος της Βαβέλ καθώς εκεί ομιλούνται τουλάχιστον 1 000 γλώσσες. Η Tonia εξασκείται στη τοξοβολία στο Sayious Park, ενώ η Σύλια παρακολουθεί μία ταινία Bollywood παρέα με έναν Ινδό υπήκοο. Ο σεφ μας φτιάχνει το πεντανόστιμο coronations sandwich. Την Τρίτη 13 Ιουνίου ταξιδεύουμε στο Ιράν που υπήρξε η κοιτίδα ενός από τους λαμπρότερους πολιτισμούς του αρχαίου κόσμου. Η Tonia βρίσκεται στο εστιατόριο Sawa και απολαμβάνει ένα ιδιαίτερο cocktail χωρίς αλκοόλ, ενώ η Σύλια παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον Ιρανό Navid να της εξηγεί πως φτιάχνει τις ξύλινες κατασκευές του. Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαγειρεύει περσικό ρύζι με καστανή κρούστα. Την Τετάρτη 14 Ιουνίου θα επισκεφτούμε το Νεπάλ που θεωρείται ο νέος απόλυτος προορισμός της Μέσης Ανατολής, ενώ θα μαγειρέψουμε σαλάτα με φακές, τόνο και ρύζι. Η Tonia βρίσκεται την Αγορά της Λεμεσού και μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τις φακές, ενώ η Σύλια κάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στην ομάδα του En Healthy στην Παρεκκλησιά.

Ελάτε να ανοίξουμε «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 15:30  στο ΣΙΓΜΑ.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back