Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022
Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-18)

ΕΚΠΟΜΠΗ 35 ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ MAFATTY

ΕΚΠΟΜΠΗ 35 ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ MAFATTY

18 Δεκεμβρίου 2017

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¼ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ baking powder

½ κ.γ αλάτι

¼ κούπας γάλα χλιαρό

¾ κούπας νερό χλιαρό

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τα καραμελωμένα καρύδια

200 γρ. καρυδόψιχα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Μέλι για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και δημιουργούμε με ένα λακάκι. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διημιουργηθεί ένας χυλός.

Βάζουμε 1 κ.γ ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε κουταλιές από τη ζύμη μας. Οταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες στη ζύμη  και χρυσαφίσει (2-3 λεπτά) γυρνάμε από την άλλη πλευρά για άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε τη διαδικασία για την υπόλοιπη ποσότητα.

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το 1/5 της  ζάχαρη στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.  Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ρίχνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη σε δόσεις. Οταν θα έχει λιώσει η ζάχαρη και θα έχει πάρει καστανό χρώμα ρίχνουμε τα καρύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτούν με την λιωμένη ζάχαρη-καραμέλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε κομμάτια με τα χέρια μας.

 

Σερβίρουμε τα mafatty με μέλι και τα καραμελωμένα καρύδια.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 30 ΛΕΠΤΑΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back