Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
Παραδοσιακή Βραδιά

Παραδοσιακή Βραδιά - Πέμπτη 14/02 στις 21.15

Παραδοσιακή Βραδιά - Πέμπτη 14/02 στις 21.15

12 Φεβρουαρίου 2019

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα τις βραδιές μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και τρεις καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου η εκπομπή φιλοξενεί τις ηθοποιούς Γιώτα Cross, Σκεύη Παπαμιλτιάδους και Γεωργία Κωνσταντίνου οι οποίες τραγουδούν, χορεύουν, τσιαττίζουν και «παλιώνουν» με τους επαγγελματίες τσιαττιστές με απόλυτη επιτυχία! Μαζί μας επίσης ο Δήμαρχος Λατσιών Χρήστος Πιτταράς. Η Σχολή Χορού Ακρίτες Γερίου με τον χοροδιδάσκαλο τους Αργύρη Αργυρού γεμίζει το στούντιο με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας, ενώ η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λατσιών ερμηνεύει για μας γνωστά Κυπριακά τραγούδια που αγαπήσαμε. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back