Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
Παραδοσιακή Βραδιά

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 13/04 στις 21.00

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 13/04 στις 21.00

10 Απριλίου 2019

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου. Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και καλεσμένους έκπληξη. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 21:00 φιλοξενούμε στην εκπομπή την ομάδα της εκπομπής «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, Ανδρέα Δημητρόπουλο, Γαβριέλλα Ζάρτιλα και Χαρούλα Αλέξη καθώς επίσης την τηλεοπτική παρτενέρ του Ανδρέα Δημητρόπουλου στην εκπομπή «Περί Ορέξεως» του ΣΙΓΜΑ αλλά και στο Ράδιο Πρώτο Γιώτα Δαμιανού. Όλοι τους δοκιμάζονται στο τραγούδι, τον χορό και το τσιάττισμα με απόλυτη επιτυχία! Η «Σχολή Χορού Άντρης Γεωργίου» από τα Λειβάδια Λάρνακας γεμίζει το στούντιο με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας ενώ η Μαρία Σηφάκη ερμηνεύει για μας με την υπέροχη φωνή της τραγούδια που αγαπήσαμε. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη ΓεωργίουΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back