Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
Παραδοσιακή Βραδιά (2015-20)

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 18/05 στις 21.00

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 18/05 στις 21.00

13 Μαΐου 2019

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου. Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και καλεσμένους έκπληξη. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 φιλοξενούμε στην εκπομπή την Αγγελική Νικηφόρου και τη Χρύσω Λέφου από τις «Χρυσές Συνταγές» του ΡΙΚ αλλά και τον δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη του περιοδικού TV MANIA Κωνσταντίνο Χάμπαλη οι οποίοι δοκιμάζονται στο τραγούδι, τον χορό και το τσιάττισμα με απόλυτη επιτυχία. Η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο τραγούδια που αγαπήσαμε και η Σχολή Χορού Αθανασία  γεμίζει το στούντιο με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη Γεωργίου