Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Παραδοσιακή Βραδιά (2015-20)

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 21/09 στις 21.15

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 21/09 στις 21.15

19 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 21:15

 

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σάββατο με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση και να τιμήσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Κύπριο μουσικοσυνθέτη και πρωτοπόρο δημιουργό στο έντεχνο Κυπριακό Λαϊκό τραγούδι Αχιλλέα Λυμπουρίδη. Φιλοξενούμε στην εκπομπή τους ηθοποιούς Μιχάλη Μουστάκα και Χριστόφορο Χριστοφόρου από την νέα κωμική του ΣΙΓΜΑ «Άλλα Λόγια Θκειε Παπά» και τους παρουσιαστές της εκπομπής “Happy Hour” Ανδρέα Γιόρτσιο και Κωνσταντίνο Ιάσωνος οι οποίοι δοκιμάζονται στο τραγούδι, τον χορό και το τσιάττισμα με απόλυτη επιτυχία. Το στούντιο γεμίζει με παραδοσιακές στολές και χορούς από χορευτικά συγκροτήματα από το Μένοικο και το Ακάκι, ενώ ο Δημήτρης Μεσημέρης ερμηνεύει για μας με την υπέροχη φωνή του τραγούδια που αγαπήσαμε. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης