Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Παραδοσιακή Βραδιά (2015-20)

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 26/10 στις 21.15

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 26/10 στις 21.15

23 Οκτωβρίου 2019

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σάββατο με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση και να τιμήσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου φιλοξενούμε στην εκπομπή τους ηθοποιούς Σοφοκλή Κασκαούνια και Παμπίνα Γεωργίου καθώς και τον survivor Κυριάκο Πελεκάκο ο οποίος προκαλεί τον Σοφοκλή στον χορό των ποτηριών με… απρόβλεπτες συνέπειες! Οι τρεις τους δοκιμάζονται επίσης στο τραγούδι, τον χορό και το τσιάττισμα με απόλυτη επιτυχία!  Το στούντιο γεμίζει με παραδοσιακές στολές και χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα Ιεροί Κήποι Γεροσκήπου ενώ μαζί μας στο τραγούδι έχουμε τις Στέλλα Γεωργιάδου και Στέλλα Στυλιανού που ερμηνεύουν για μας με τις υπέροχες φωνές τους τραγούδια που αγαπήσαμε.  Μαζί μας επίσης η Χορωδία του Δ’ Δημοτικού Σχολείου Λατσιών και η χορωδία του Συνδέσμου Αποδήμων Πεδουλά. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη Γεωργίου