Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 15-19 Οκτωβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 15-19 Οκτωβρίου 2018

8 Οκτωβρίου 2018

Για την εβδομάδα 15-19 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

Θέμα: Σύνδεσμος Μυοπαθών και εθελοντισμός. Μιλάμε ανοιχτά για θέματα που αφορούν τον Σύνδεσμο Μυοπαθών και τον εθελοντισμό. Ποιοι είναι οι σκοποί του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου; Με ποιους τρόπους ο σύνδεσμος βοηθάει τους μυοπαθείς και τις οικογένειες τους; Με ποιο τρόπο συνεισφέρουν οι εθελοντές στο έργο του συνδέσμου; Τι ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη έχει ένας άνθρωπος που γίνεται εθελοντής στον σύνδεσμο; Μαζί μας η Διοικητική Λειτουργός Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, Μαρία Κυριάκου.

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Αντιμετώπιση mobbing, bullying στον εργασιακό χώρο. Πως αντιμετωπίζουμε το mobbing, το bullying στον εργασιακό χώρο;  Tι σημαίνει εργασιακός εκφοβισμός; Αναλύουμε την επιστολή μιας τηλεθεάτριας που δηλώνει ότι κουράστηκε να κάνει υπομονή επειδή έχει ανάγκη την δουλειά. Υπάρχει κάποια νομοθεσία στην Κύπρο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα θύμα mobbing ώστε να διεκδικήσει το δίκιο του; Εάν κάποιος που εργάζεται στον δημόσιο τομέα δέχεται εργασιακό εκφοβισμό, πώς μπορεί να το διαχειριστεί νομικά; Μιλάμε ανοιχτά με την δικηγόρο Καλυψώ Θεοχαρίδου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Γυμναστήρια, γυμναστική και αδυνάτισμα. Μιλάμε ανοιχτά για τα γυμναστήρια, την γυμναστική και το αδυνάτισμα. Ποιος είναι ο κατάλληλος επαγγελματίας για να καθοδηγήσει ένα άτομο που θέλει να ασκηθεί σε ένα χώρο άθλησης; Πολλοί άνθρωποι που είναι υπέρβαροι αποφεύγουν να ασκηθούν σε ένα γυμναστήριο επειδή φοβούνται το bullying. Πως μπορούν να χειριστούν το θέμα; Εάν κάποιος άνθρωπος δεν αθλείται μπορεί να πάθει ζημιά στην σωματική ή στην ψυχική του υγεία; Σε περίπτωση που δεν έχω χρόνο να αθλούμαι, τι μπορώ να κάνω; Δίνουμε χρήσιμες συμβουλές με την βοήθεια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής, Σοφίας Κοκολή.    

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Τσιγκουνιό και τσιγκούνηδες. Τι λένε οι έρευνες για τους τσιγκούνηδες; Είναι θέμα γονιδίων ή παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες; Αν κάποιος είναι φειδωλός στην τσέπη είναι και φειδωλός και στα συναισθήματα; Ποιο είναι το προφίλ του τσιγκούνη και από ποιες πράξεις  μπορείτε να τον καταλάβετε; Ο τσιγκούνης αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του; Εάν ακούω από τους άλλους πως είμαι τσιγκούνης, τι μπορώ να κάνω για να το εξακριβώσω και να ξεπεράσω αυτό το ελάττωμα; Μιλάμε ανοιχτά με την Δρα Αριστονίκη Θεοδοσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Αισθητική γυναικολογία. Τι είναι η αισθητική γυναικολογία και τι οφέλη προσφέρει σε μια γυναίκα; Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική για μια χαρούμενη και ισορροπημένη ζωή.  Πως μπορεί η αισθητική γυναικολογία να βοηθήσει σε αυτό; Γιατί κάποιες γυναίκες επιλέγουν την αισθητική γυναικολογία; Ποια προβλήματα επιλύει η αισθητική γυναικολογία; Τι κινδύνους μπορεί να εμπεριέχει μια επέμβαση αισθητικής γυναικολογίας; Μιλάμε ανοιχτά με τον γυναικολόγο Δρα. Μιχάλη Χρυσοστόμου.

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back