Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 22-26 Οκτωβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 22-26 Οκτωβρίου 2018

16 Οκτωβρίου 2018

Για την εβδομάδα 22-26 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Το ντύσιμο στην Κύπρο. Ποιος καθορίζει το τι πρέπει να φοράμε; Πρέπει όλοι να έχουμε το ίδιο στυλ; Πώς μπορεί ένας νέος άνθρωπος να βρει ποιο είναι το δικό του προσωπικό στυλ που του ταιριάζει; Οι Κύπριοι έχουμε διαφορετικά κοινωνικά στερεότυπα για το ντύσιμο από ότι άλλοι Ευρωπαίοι; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν επηρεάζονται από τι λένε οι άλλοι; Υπάρχει σωστό ντύσιμο ανάλογα με κάθε περίσταση; Μαζί μας η Ηλιάνα Χαραλάμπους, ιδιοκτήτρια κυπριακού οίκου μόδας.

ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ    

Θέμα:  Γονική Αποξένωση. Aναλύουμε μια συγκλονιστική επιστολή μιας τηλεθεάτριας που βίωσε την αποξένωση με τον χειρότερο τρόπο. Από πολύ τρυφερή ηλικία αποξενώθηκε από την μάνα της, την μεγάλωσαν οι παππούδες της και δεν της έδιναν τις πληροφορίες που ζητούσε για την μητέρα της. Ενήλικη πλέον ανακαλύπτει την μάνα της και την αλήθεια. Τι σημαίνει γονική αποξένωση; Πως μπορεί η γονική αποξένωση να επηρεάσει την ψυχολογία μας; Πως μπορεί ένα θύμα γονικής αποξένωσης να βρει τις ισορροπίες του;

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Παγκόσμια μέρα κατά της παχυσαρκίας. Τι σημαίνει παχυσαρκία και πώς διαχωρίζεται ένας υπέρβαρος από ένα παχύσαρκο άνθρωπο; Γιατί κάποιοι άνθρωποι διατηρούνται εύκολα σε καλή φυσική κατάσταση και στο επιθυμητό βάρος, ενώ άλλοι δυσκολεύονται και καταλήγουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι; Πώς μπορεί κάποιος να καταπολεμήσει την παχυσαρκία; Πώς μπορώ να προλάβω την παχυσαρκία στο παιδί μου; Δίνουμε απαντήσεις και συμβουλές με την βοήθεια της ενδοκρινολόγου Δρ. Στέλλας Καουρή.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   

Θέμα: Ανορεξία. Η νευρική ανορεξία είναι ψυχική διαταραχή; Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα ανορεξίας; Ποιους τομείς προσπαθεί να αντιμετωπίσει η θεραπεία της νευρικής ανορεξίας; Ποιος ο ρόλος του ψυχολόγου στην διάγνωση και θεραπεία της νευρικής ανορεξίας; Η νευρική ανορεξία μπορεί να επανέλθει σε κάποιον που την έχει ήδη βιώσει και ξεπεράσει; Μαζί μας η Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Δυσκολίες εύρεσης συντρόφου μετά τα πενήντα. Υπάρχουν γυναίκες που αναγκάζονται να γίνονται κυνηγοί, λόγω των κοινωνικών συνθηκών; Η γυναίκα που δεν φοβάται να ζήσει μόνη της έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσει μια υγιή σχέση, παρά η γυναίκα που συμβιβάζεται. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες εύρεσης συντρόφου μετά τα πενήντα; Προσπαθούμε να βρούμε πρακτικές λύσεις.

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back