Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2018

24 Οκτωβρίου 2018

Για την εβδομάδα 29 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Χορεύουμε ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Παρά τη συχνότητά της, η ασθένεια σήμερα αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωστεί νωρίς. Το πιο ισχυρό «όπλο» για την έγκαιρη διάγνωση είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση. Φιλοξενούμε στην εκπομπή μας την Αγγελική Σάββα, μια αγωνίστρια ζωής. Η Αγγελική μετά από την διάγνωση της με καρκίνο του μαστού, ξεκίνησε την δική της μάχη και στην διαδικασία αυτή βρήκε το δικό της όπλο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Δημιούργησε μια σχετική σελίδα στο Facebook και μέσα από αυτήν καλεί τις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού να χορέψουν μαζί ενάντια του. Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες γυναίκες όπως την Αγγελική που φιλοξενούμε σήμερα ανοίγουν το στόμα τους και μιλάνε ανοιχτά για τον καρκίνο και την εισβολή του στην ζωή τους. Ας μιλήσουμε ανοιχτά και ας  χορέψουμε μαζί ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θέμα: Η επιστημονική αλήθεια για την ομοιοπαθητική. Αναλύουμε την επιστημονική αλήθεια που αφορά την ομοιοπαθητική. Υπάρχουν έγκυρα επιστημονικά ευρήματα για την αποτελεσματικότητα της; Για ποιες σοβαρές ασθένειες δεν συνιστάται η χρήση της ομοιοπαθητικής για θεραπεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας; Γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σταματήσει να χορηγεί την συνταγογράφηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων; Πώς καθορίζεται η επιστημονική εγκυρότητα μιας θεραπευτικής μεθόδου; Πώς μπορεί ένας ασθενής να γνωρίζει περισσότερα για την επιστήμη της Ιατρικής και να μπορεί να ξεχωρίζει τις επιστημονικά αποδεδειγμένες θεραπείες από αυτές που δεν υπάρχουν επιστημονικά ευρήματα πως είναι όντως αποτελεσματικές; Μιλάμε ανοιχτά με τον Διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού, Αντώνη Αλεξόπουλο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   

Θέμα: Ψωρίαση. Τι σημαίνει ψωρίαση και ποια είναι τα συμπτώματα της; Είναι κολλητική; Είναι ιάσιμη; Ποια η ενδεδειγμένη θεραπεία; Πόσο σοβαρή ασθένεια είναι η ψωρίαση και η ψωριασική αρθρίτιδα; Σε ποια ιατρική ειδικότητα απευθυνόμαστε για διάγνωση και θεραπεία; Ποιος τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή με ψωρίαση να έχει καλύτερη πρόγνωση και έκβαση στην ασθένεια του; Μπορεί μια γυναίκα που πάσχει από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα να αποκτήσει παιδιά; Μιλάμε ανοιχτά με τον δερματολόγο και πρόεδρο της Δερματικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρα. Πασχάλη Κωνσταντίνου.

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Πρακτικά τιπς και συμβουλές για την πειθαρχία των παιδιών μας. Μια εκπομπή με πρακτικές συμβουλές για τα συνήθη προβλήματα πειθαρχίας που αντιμετωπίζουμε οι γονείς με τα παιδιά μας σε κάθε ηλικιακό στάδιο. Πώς και γιατί το παιδί μας στο μεταβρεφικό στάδιο, στο νηπιακό, στην πρώτη ή στην δεύτερη σχολική ηλικία συμπεριφέρεται με τρόπους που μας δημιουργούν πρόβλημα; Τι μπορεί να νιώθει όταν έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά; Τι μπορεί να βιώνει; Τι μας συστήνει η ειδικός να κάνουμε; Για ποιο λόγο είναι καλύτερα να αντιμετωπίσουμε την κάθε περίπτωση ανάλογα με την ηλικία και το στάδιο της εξελικτικής του ανάπτυξης; Μιλάμε ανοιχτά με την Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   

Θέμα: Παρουσίαση του εικαστικού καλλιτέχνη και ποιητή Παναγιώτη Φερεντίνου και του έργου του «Η κραυγή του Απόλλωνα». Μιλάμε ανοιχτά με τον καλλιτέχνη Παναγιώτη Φερεντίνο. Ένας εικαστικός καλλιτέχνης και ποιητής με όραμα και ευαισθησίες.  Αναλύουμε την ψυχολογική σημασία των έργων του και την σχέση που έχουν με την σύγχρονη Ελλάδα. Ένας καλλιτέχνης που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και  εκθέτει για πρώτη φορά τα έργα του στην Κύπρο, που αγαπάει τόσο πολύ. Έχοντας πάντα την στήριξη των γονιών του ώστε να ακολουθήσει τις σπουδές που επιθυμούσε, μας μαθαίνει πως μέσα από την τέχνη και την δημιουργία, εξελίσσεται το ανθρώπινο είδος.

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back