Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Θέκλα, Μιλάμε ανοικτά (2018-19)

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 5-9 Νοεμβρίου 2018

ΘΕΚΛΑ...μιλάμε ανοιχτά 5-9 Νοεμβρίου 2018

1 Νοεμβρίου 2018

Για την εβδομάδα 5 – 9 Νοεμβρίου 2018 στην εκπομπή «Θέκλα… μιλάμε ανοιχτά» θα αναλύσουμε τα πιο κάτω θέματα:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Από τον καιρό που γέννησα ο άνδρας μου τα βράδια παρακολουθεί ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Αναλύουμε την επιστολή μιας τηλεθεάτριας που δηλώνει ότι από τον καιρό που γέννησε, ο άνδρας της παρακολουθεί ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Πρόκειται για εθισμό αν κάποιος παρακολουθεί ταινίες ερωτικού περιεχομένου καθημερινά; Υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα; Ποια προβλήματα μπορεί να επιφέρει στην σχέση αν κάποιος από τους δύο παρακολουθεί συνεχώς ταινίες ερωτικού περιεχομένου και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε; Μιλάμε ανοιχτά με τον ψυχολόγο και συνθετικό ψυχοθεραπευτή Σωκράτη Παναγή.

ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Εποχιακές ασθένειες και η αντιμετώπιση τους. Μιλάμε ανοιχτά για τις λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Κοινό κρυολόγημα, ρινοφαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ρινοκολπίτιδα-ιγμορίτιδα, ωτίτιδα κλπ. Αυτή την περίοδο παρατηρείται έξαρση αυτών των λοιμώξεων. Φταίει ο καιρός; Είναι αλήθεια πως αρρωσταίνουμε λόγω του κρύου; Πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι λοιμώξεις; Υπάρχουν προστατευτικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε ώστε να μην αρρωσταίνουμε αυτό το χειμώνα; Μαζί μας η χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος Δρ. Κυριακή Σεβαστίδου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: Επιστημονικός αναλφαβητισμός και γλωσσικοί μύθοι. Μύθοι για την Ελληνική Γλώσσα και η επιστημονική αλήθεια από έναν γλωσσολόγο. Ποιοι είναι οι μύθοι για την ελληνική Γλώσσα και ποια η επιστημονική αλήθεια; Λάθη στη χρήση της γλώσσας: Υπάρχει μόνο ένα σωστό; Τα γκρίκλις καταστρέφουν την ελληνική γλώσσα;  Όντως οι νέοι δεν ξέρουν να μιλούν πια; Υπάρχουν πράγματι εφτά εκατομμύρια ελληνικές λέξεις; Η ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών; Μαζί μας για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα μας, ο γλωσσολόγος Δρ. Σπύρος Αρμοστής.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέμα: «Να μείνω ή να φύγω;». Το καινούργιο βιβλίο της Θέκλας Πετρίδου.  Ένα νέο εγχειρίδιο για τις ερωτικές σχέσεις και τους γάμους. Μιλάμε ανοιχτά για το καινούργιο βιβλίο της Θέκλας, που κυκλοφορεί την ίδια μέρα με τίτλο «Να μείνω ή να φύγω;». Ένα βιβλίο που μας βοηθάει να απαντήσουμε στο πιο δύσκολο ερώτημα που μπορεί να έχουμε για τον γάμο ή τη σχέση μας: Να μείνω ή να φύγω; Μπορούμε να αντιληφθούμε αν η σχέση μας είναι ζωντανή ή αν βρισκόμαστε σε γάμο-βιτρίνα ή σε γάμο συμφέροντος; Κάνω άραγε για γάμο; Πρέπει να χωρίσω εξαιτίας της πεθεράς; Μήπως έχω παντρευτεί έναν τοξικό άνθρωπο; Μήπως βρίσκομαι σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση; Αν χωρίσω τι θα πει ο κόσμος; Η Θέκλα δίνει όλες της απαντήσεις μέσα από το καινούργιο της βιβλίο.Θα την «ανακρίνουν» ο Πέτρος Αθανασίου και η Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  

Θέμα: Διαταραχές που συνδέονται με το στρες και το τραύμα. Πως ένα παιδικό ψυχικό τραύμα μπορεί να μας στοιχειώσει για το υπόλοιπο της ζωής μας; Πως μπορούμε να αποβάλουμε το στρες και τα ψυχικά τραύματα που μας προκαλούν διαταραχές; Ποιες είναι οι κατηγορίες ψυχικών διαταραχών; Το ψυχικό τραύμα είναι μια πολύ υποκειμενική εμπειρία, η οποία επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά. Ποια είναι τα κριτήρια διάγνωσης της διαταραχής μετατραυματικού στρες; Μαζί μας ο ψυχίατρος Δρ Γρηγόρης Γρηγορίου.

 

Καθημερινά στις 9:30

Μιλάμε ανοιχτά και απαντάμε σε όλα!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back