Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022
Υγιαίνετε (2021-22)

Υγιαίνετε (Ιατρική εκπομπή) Σάββατο 22 Μαίου στις 13.50

Υγιαίνετε (Ιατρική εκπομπή) Σάββατο 22 Μαίου στις 13.50

17 Μαΐου 2021

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΘΕΡ

KAΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 13:50

 

Υγεία! Το πρώτο πράγμα που θα ευχηθούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μπορεί ως άνθρωποι όλοι να διαφέρουμε, αλλά όλοι έχουμε κάτι κοινό: το σώμα μας και δυστυχώς, σε αύτη τη ζωή, έχουμε μόνο ένα.

Σε αυτήν εδώ την όμορφη παρέα που θα φτιάξουμε εδώ μαζί σας, θα μάθουμε πως λειτουργεί, τι φροντίδα χρειάζεται, και εσωτερικά και εξωτερικά, φιλοξενώντας γιατρούς, όλων των ειδικοτήτων και όχι μόνο,  καθώς και απλούς ανθρώπους που έχουν περάσει από δύσκολα μονοπάτια σε ότι αφορά την υγεία.

 

Το Σάββατο 22/5 η εκπομπή έχει θέμα τον ΔΙΑΒΗΤΗ

Σε αυτή την εκπομπή θα γνωρίσουμε καλύτερα έναν κύριο που δεν θα τον θέλαμε για επισκέπτη στη ζωή μας, αλλά, αν ήδη κάθεται στο σαλόνι μας, ήρθε η ώρα να περιορίσουμε τη δράση του και το πόσο επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Ο μπλε κύκλος είναι σύμβολό του και χαρακτηρίζεται ως ύπουλος εχθρός. Στην εκπομπή που θα παρακολουθήσουμε το Σάββατο 22/5 θα δούμε πως μπορούμε να χειριστούμε τον Διαβήτη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο διαβήτης είναι συχνότερος στον ανεπτυγμένο κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου 2) και φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με τον λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει τη διαβίωση στα μεγάλα αστικά κέντρα, τον ανθυγιεινό τρόπο διατροφής και την καθιστική ζωή. Αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Μαζί μας ο Δρ. Πόλυς Ευρυπίδου παθολόγος – διαβητολόγος.

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back