Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
Ανεράδες (2022-23)

Ανεράδες - επ.25-26

Ανεράδες - επ.25-26

8 Δεκεμβρίου 2022

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 19:00

 

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν…

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

Επεισόδιο 25 – Σάββατο 17/12

Η Παπαθκιά πλέον εξασκήσει αφόρητες πιέσεις στον παπά έτσι ώστε να καταφέρει να τεκνοποιήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο παπάς εφευρίσκει συνέχεια δικαιολογίες για να την αποφύγει. Η Ιουλία θέλει να πάει στην Γεροβάσα να βρει το Νικόλα. Οι φίλες της δεν την αφήνουν αλλά αποφασίζουν να ζητήσουν την βοήθεια του Γιωρκή και του Αθηναγόρα.

Ο Παπάς καταστρώνει σχέδιο για να πάρει ένα κονδύλι που αφορά επιδιόρθωση παλιών εκκλησιών και αφαιρεί από την εκκλησία τα τζεραμύθκια. Μετά από αρκετές παρεξηγήσεις ο Ζαχαρίας βρίσκει τον λάθος  ένοχο της κλοπής των τζεραμυθκιών!

 

Επεισόδιο 26 – Κυριακή 18/12

Στο χωριό επικρατεί αγωνία. Περιμένουν τον Αθηναγόρα και τον Γιωρκή να επιστρέψουν με το Νικόλα. Ο Παπάς μαθαίνει από την Ελισάβετ για τον Πύργο του Άιφελ και προσπαθεί να πείσει τον μουχτάρη να κατασκευάσουν έναν στην αυλή της εκκλησίας. Ελισάβετ και Ερασμία συνωμοτούν με σκοπό να διώξουν το μουχτάρη. Η Αννού ανακοινώνει στην Παρθενόπη ότι είναι έγκυος!!!

 

Πρωταγωνιστούν:

 

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

 

Σενάριο : Έλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back