Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Ανεράδες (2022-23)

Ανεράδες - επ.27-28

Ανεράδες - επ.27-28

8 Δεκεμβρίου 2022

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 19:00

 

 

Κυπριακή κωμική σειρά, με ρομαντικά και κοινωνικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο της δεκαετίας του 1920, την εποχή που οι Άγγλοι αρχίζουν να αναλαμβάνουν επίσημα την διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

 

Η Ιουλία, η Φανουρία, η Παρθενόπη και η Αννού είναι τέσσερις επιστήθιες φίλες, στο κυπριακό χωριό «Νιο Χορκό», οι οποίες πρωταγωνιστούν στη σειρά. Τέσσερις γυναίκες έρχονται να εισβάλουν στην ζωή μας, από μια μακρινή κι’ αλλιώτικη εποχή, θυμίζοντας μας πως η γυναίκα του σήμερα δεν διαφέρει διόλου απ΄ αυτές. Η μόνη μικρή διαφορά είναι ότι η ζωή τους διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν…

 

Το γέλιο, η προδοσία, η απιστία, ο έρωτας, η φιλία παραμένουν διαχρονικά τα ίδια!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

Επεισόδιο 27 – Σάββατο 24/12

Αθηναγόρας και Γιωρκής καταφέρνουν να βρουν τον Νικόλα και επιστρέφουν μαζί του στο χωριό. Ο Νικόλας είναι σε άθλια κατάσταση αφού έχει κτυπηθεί από τους συγγενείς του. Η Ιουλία τον περιθάλπτει. Η Παπαθκιά ζητά την βοήθεια της Ιουλίας για να καταφέρει να κάνει τον παπά να την θέλει. Η Ιουλία της δίνει τριβόλι, ένα βότανο που αυξάνει την τεστοστερόνη και λίμπιντο του άντρα. Η Παπαθκιά το χρησιμοποιεί…. Ο Μουχτάρης απολύει τον Μελή, τον νεροφόρο της κοινότητας, αλλά ως συνήθως η Αννού δημιουργεί παρεξηγήση, με αποτέλεσμα η Ερασμία να μαθαίνει ότι ο Μουχτάρης και ο Μελής ήταν… μαζί!

 

Επεισόδιο 28 – Κυριακή 25/12

Η Ιουλία και ο Νικόλας έχουν κοιμηθεί μαζί. Ο Μουχτάρης και ο Ζαχαρίας ψάχνουν αντικαταστάτη του Μελή του νεροφόρου. Ο Πετρής πάει στο γραφείο του μουχτάρη για ίντερβιου και προσλαμβάνεται κάτι που κάνει τον παπά έξαλλο! Ως αντίποινα ο παπάς προσλαμβάνει το Ζαχαρία για βοηθό του! Η Ερασμία απορρίπτει τον Γιωρκή. Αυτός με τη σειρά του ανακοινώνει στην Φανουρία ότι θα ζητήσει από το Δεσπότη διαζύγιο αφού θεωρεί ότι ίσως έχει εκείνος το πρόβλημα και δεν κάνουν παιδιά.

 

Πρωταγωνιστούν:

 

Ελευθερία Ανδρέου (Ιουλία), Άννα Παναγή (Αννού), Χριστιάνα Μούζουρα (Φανουρία), Σκεύη Παπαμιλτιάδους (Παρθενόπη), Μαρίνος Χατζηβασιλείου (Μουχτάρης), Στέφανος Μιχαήλ (Νικόλας), Σταύρος Κωνσταντίνου (Γιωρκής), Ειρήνη Σαλάτα (Ερασμία),  Χρήστος Κυριάκου Παλώδιας (Παπακαπόνης), Ανδρέας Αθανασίου  (Ζαχαρίας), Νίκος Αρκαδίου (Αθηναγόρας)

 

Σενάριο : Έλενα Γαλαταριώτη

Σκηνοθεσία : Nίκος Μυλωνάς

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back