Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-18)

Μια Βαλίτσα Γεύσεις - Δευτέρα 29 & Τρίτη 30 & Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Μια Βαλίτσα Γεύσεις - Δευτέρα 29 & Τρίτη 30 & Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

17 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ, TONIA BUXTON ΚΑΙ ΣΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

 

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 15:30

 

Μια αλλιώτικη εκπομπή μαγειρικής η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, προβάλλεται από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. Η εκπομπή ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΥΣΕΙΣ, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, με νέο «φρέσκο» concept και με νέους συνεργάτες που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο, μέσω της γαστρονομίας. Φέτος ξεναγοί μας θα είναι ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης, η επιτυχημένη παρουσιάστρια και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Tonia Buxton και η δημοσιογράφος Σύλια Ιωαννίδου. Η εκπομπή σκοπό έχει την παρουσίαση της γαστρονομικής κουλτούρας τόσο των ανθρώπων από τις τρίτες χώρες, όσο και της Κύπρου και τις επιρροές που έχει δεχθεί η γαστρονομία της από τη διαδραστική αλληλεπίδραση των πολιτισμών.

Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός πολιτισμού, και μέσα από την παρουσίαση συνταγών, το κυπριακό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τρόπο παρασκευής διαφόρων εδεσμάτων ή/και ροφημάτων, μαθαίνοντας παράλληλα για τις γαστρονομικές συνήθειες και παραδόσεις γύρω από αυτές. Ειδικότερα, η εκπομπή αναδεικνύει την συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών μέσα από την μαγειρική. Το ευρύτερο κοινό (ανεξαρτήτως πολιτισμικού και πολιτιστικού υπόβαθρου) αποκτά γνώσεις σχετικές με την παρασκευή εδεσμάτων.  Ενώ, παράλληλα προωθεί τη μείωση πιθανόν λανθασμένων αντιλήψεων που επικρατούν σε σχέση με τις διάφορες κουλτούρες.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου, επισκεπτόμαστε τη Γεωργία, μία χώρα που σε καθηλώνει με τις κρυφές της χάρες και τις απρόσμενα κομψές της πόλεις. Η Tonia επισκέπτεται τη «Ταβέρνα του Θεοδόση» στη Δευτερά και ετοιμάζει μια παντζαροσαλάτα, ενώ η Σύλια φτιάχνει με την ομάδα EN Healthy και τη Γεωργιανή Νάτια τρουφάκια με παντζάρι. Ο σεφ μας μαγειρεύει ένα από τα παραδοσιακά δελεαστικά πιάτα της Γεωργίας, το βεετρότ φκιάλι με καρύδια. Την Τρίτη 30 Μαΐου ταξιδεύουμε στις ΗΠΑ, τον πολυσύχναστο προορισμό που σ’ αγκαλιάζει με άγρια φυσική ομορφιά, μοντέρνα αρχιτεκτονική και πολυδαίδαλες λεωφόρους. Η Tonia βρίσκεται στο αμερικανικό εστιατόριο Fridays και μας μιλάει για τον προορισμό των ονείρων μας και τη φημισμένη μηλόπιτα που μπορείς να απολαύσεις εκεί. Από την άλλη, η Σύλια συζητά για την Αμερική με τον καλαθοσφαιριστή Jake O’ Brien παρακολουθώντας τη ταινία «American Pie». Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει μία λαχταριστή Ανάποδη Μηλόπιτα. Την Τετάρτη 31 Μαΐου θα επισκεφτούμε το Μεξικό, έναν προορισμό γεμάτο χρώματα και μουσική, ενώ θα μαγειρέψουμε chilly con carne. Η Tonia κάνει βόλτες με buggie στο Sayious Park, ενώ η Σύλια απολαμβάνει τη μαργαρίτα που της ετοίμασε ένας ενθουσιώδης Μεξικανός στο κτήμα του Νικ Αντωνιάδη.

Ελάτε να ανοίξουμε «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 15:30  στο ΣΙΓΜΑ.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back