Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-18)

«Μια Βαλίτσα Γεύσεις» 6,7&8 Ιουνίου 2016

«Μια Βαλίτσα Γεύσεις» 6,7&8 Ιουνίου 2016

7 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΒΑΖΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 15:30 
 
 
Μια αλλιώτικη εκπομπή μαγειρικής η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, προβάλλεται από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. Η εκπομπή στοχεύει να αναπτύξει το αίσθημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της μείωσης των λανθασμένων αντιλήψεων των Κυπρίων για τις ξένες κουλτούρες, μέσα από τη γαστρονομία. Πρόκειται για μια πρωτότυπη και ταξιδιάρικη εκπομπή η οποία  απευθύνεται στον καθένα από εμάς που αγαπά τη μαγειρική, τα ταξίδια και τις νέες γεύσεις! Στο νέο αυτό τηλεοπτικό ταξίδι ξεναγοί μας θα είναι οι ίδιοι οι υπήκοοι των χωρών που ζουν στο νησί μας. Συνοδοιπόροι θα είναι μια ομάδα ειδικών αποτελούμενη από διατροφολόγους, βοτανολόγους, οινολόγους και βιομηχανικούς κοινωνιολόγους! Προορισμός μας η κουζίνα αλλά και η κουλτούρα των χωρών που βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης! 
Δευτέρα 6/6/2016 – Σέρβια – Γλυκιά πίττα με κολοκύθα & Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας
Τρίτη 7/6/2016 – Μολδαβία – πατατοσαλάτα από την Μολδαβία & Παραδοσιακό γλυκό με τυρί 
Τετάρτη 8/6/2016 – Φιλιππίνες – Γλυκιά κρέμα με καλαμπόκι & Σούπα με νουντλς ρυζιού, κοτόπουλο και λαχανικά
 
Στα «μυστικά» της κάθε χώρας μας μυεί ο σεφ Ανδρέας Καβάζης! Οι γνώσεις, η εμπειρία και η ζωντάνια του είναι τα καλύτερα εισιτήρια για ένα ταξίδι με πικάντικη επίγευση. Παρουσιάστρια της εκπομπής  είναι η εντυπωσιακή Χριστίνα Δημητρίου! Η σπιρτάδα, το χαμόγελό και η ομορφιά της παρέα με Μια Βαλίτσα Γεύσεις, θα μας μεταφέρουν σε τοπία που μόνο όσοι διψούν για μαγευτικά και άγνωστα μέρη ξέρουν να βρίσκουν. 
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου επισκεπτόμαστε τη Σερβία. Μια χώρα με μπόλικη φυσική ομορφιά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Ο σεφ μας ετοιμάζει μια Γλυκιά πίτα με κολοκύθα και Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας. Την Τρίτη 7/6 ταξιδεύουμε στη Μολδαβία. Τη χώρα των ιστορικών μοναστηριών και εκεί όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κελάρι κρασιού στον κόσμο. Ο Ανδρέας Καβάζης φτιάχνει για μας μια δροσερή Πατατοσαλάτα και ένα Παραδοσιακό γλυκό με βάση το τυρί. Την Τετάρτη 8/6 θα επισκεφτούμε την προικισμένη με 7,107 νησιά Φιλιππίνες. Μια χώρα με παραλίες που δίνουν νόημα στη λέξη «εξωτικό». Θα μαγειρέψουμε μια Γλυκιά κρέμα με καλαμπόκι και Σούπα με noodles ρυζιού, κοτόπουλο και λαχανικά. 
Ελάτε να ανοίξουμε «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 15:30  στο ΣΙΓΜΑ. 
 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back