Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022
Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-18)

ΕΚΠΟΜΠΗ 22 – ΙΑΠΩΝΙΑ - MAKI H NIGIRI

ΕΚΠΟΜΠΗ 22 – ΙΑΠΩΝΙΑ - MAKI H NIGIRI

18 Δεκεμβρίου 2017

Για το σούσι

230 γρ. ρύζι αρμπόριο

420 γρ. νερό

50 γρ. μίριν

2 κ.σ. ρυζόξυδο

2 κ.σ. ζάχαρη κρυστ.

 

Για το σερβίρισμα

250 γρ. σουριμι

50 γρ. σολομό

50 γρ. τόνο φρέσκο

1 αγγουρι

1 αβοκάντο

4 φύκια nori

1 κ.γ. wasabi πάστα

80 γρ.  σόγια σως

1 κ.σ. μαγιονέζα

 

Για κάθε 2 κούπες ρύζι βάζουμε 2μιση κούπες νερό στην κατσαρόλα. Αφήνουμε πάλι το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με το νερό (χωρίς φωτιά) για 20 λεπτά. Αφού περάσουν, σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Με το που αρχίσει, χαμηλώνουμε πάρα πολύ τη φωτιά και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι σε κανένα στάδιο.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Αδειάζουμε το ρύζι σε μια μεγάλη λεκάνη και του ρίχνουμε σιγά – σιγά το μείγμα ξυδιού, ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να πάει το ξύδι παντού αλλά και για να πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία του ρυζιού. Για να φτιάξουμε το sushi πρέπει το ρύζι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το αφήνουμε να την φτάσει, χωρίς να το βάλουμε στο ψυγείο.

Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές. Για το nigiri, παίρνουμε ρύζι και δημιουργούμε μικρά μπαστουνάκια ρυζιού. Βουτάμε το δάχτυλο σε ελάχιστο wasabi το οποίο και βάζουμε πάνω στο ρύζι πριν απλώσουμε πάνω του το κομμάτι του ψαριού.

ΧΡΟΝΟΣ: 40 ΛΕΠΤΑ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back