Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
Παραδοσιακή Βραδιά

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 09/03 στις 21.00

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 09/03 στις 21.00

6 Μαρτίου 2019

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και τρεις καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 21:00 η εκπομπή έχει άρωμα Καρναβαλιού! Καλεσμένοι στο στούντιο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πανίκκος Ξιούρουππας, Σωτήρης Καιάφας, Νίκος Παναγιώτου και Βαρνάβας Βαρνάβα δείχνουν τις ικανότητες τους στο χορό, το τραγούδι αλλά και το τσιάττισμα!  Η Σχολή Χορού «Μεγαλόνησος» Αγία Βαρβάρα γεμίζει το στούντιο με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη Γεωργίου

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back