Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
Παραδοσιακή Βραδιά

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 16/03 στις 21.00

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 16/03 στις 21.00

15 Μαρτίου 2019

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου. Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και καλεσμένους έκπληξη. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21:00 η εκπομπή έχει άρωμα «Βουράτε Γειτόνοι» και όχι μόνο μια που φιλοξενούμε στην εκπομπή την Χριστίνα Παυλίδου, τον Γιώργο Τσιάκκα και τον Σίμο Τσιάκκα οι οποίοι δείχνουν τις ικανότητες τους στο χορό, το τραγούδι αλλά και το τσιάττισμα!  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανάδυση» Παραλιμνίου γεμίζει το στούντιο με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας. Ενώ η Χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας ομορφαίνει με τις φωνές της την εκπομπή ερμηνεύοντας για μας τραγούδια που αγαπήσαμε. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη Γεωργίου

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back