Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
Παραδοσιακή Βραδιά

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 19/01

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 19/01

16 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 21:15

 

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και τρεις καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 21:15 φιλοξενούμε στην εκπομπή τον Λουκά Χάματσο, τον Ανδρέα Γιώρτσιο, το γλωσσολόγο Δρ. Γιώργο Γεωργίου, τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη και τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Ο Λουκάς Χάματσος μας δείχνει μεταξύ άλλων τις ικανότητες του στον χορό ενώ οι υπόλοιποι καλεσμένοι δοκιμάζονται – με απόλυτη επιτυχία στο τσιάττισμα!  Ο Λαογραφικός / Χορευτικός Όμιλος Στροβόλου γεμίζει το στούντιο με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη ΓεωργίουΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back