Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
Παραδοσιακή Βραδιά

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 24/11

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 24/11

21 Νοεμβρίου 2018

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και τρεις καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 21:15 οι καταπληκτικοί «ΜΙΚΡΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ» ερμηνεύουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο Κυπριακά τραγούδια που αγαπήσαμε. Οι γνωστοί ηθοποιοί Κούλλης Νικολάου, Ηλιάνα Κάκκουρα και Θέμις Νικολάου φιλοξενούνται στην εκπομπή και δοκιμάζουν τις ικανότητες τους στο τσιάττισμα, το τραγούδι και τον χορό ενώ η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΖΟΡΠΑΣ γεμίζει το στούντιο με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους. Μαζί μας αυτή τη βδομάδα ο φίλος ποιητής Αντώνης Νικολάου και ο ταλαντούχος νεαρός Αλέξανδρος Σωκράτους.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη ΓεωργίουΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back