Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
Παραδοσιακή Βραδιά

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 17/11

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 17/11

13 Νοεμβρίου 2018

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και τρεις καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 21:15 το πλατό της εκπομπής γεμίζει με μουσικά ταλέντα και όχι μόνο μια που υποδεχόμαστε τους συντελεστές του musical για νεαρούς θεατές «T.R.A.S.H. η απόδραση από την παιχνιδούπολη», συνθέτη και ερμηνευτή Άλεξ Παναγή, την ερμηνεύτρια Κατερίνα Χριστοφίδου, τον συνθέτη Σταύρο Σταύρου και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο. Μαζί μας επίσης και η ζωγράφος Μαρίνα Ερωτοκρίτου. Η Σχολή Χορού Καροτσέρης Αράδιππος γεμίζει το στούντιο με τις παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους!

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη ΓεωργίουΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back