Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
Παραδοσιακή Βραδιά

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 10/11

Παραδοσιακή Βραδιά - Σάββατο 10/11

7 Νοεμβρίου 2018

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου.

Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και τρεις καλεσμένους έκπληξη κάθε βδομάδα. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 21:15 η εκπομπή είναι αφιερωμένη στα 700 χρόνια ζωής του χωριού Κατωκοπιά της επαρχίας Μόρφου. Καλεσμένοι στο στούντιο το αγαπημένο ζευγάρι από το reality “Power of Love” Δώρος Παναγή και Αθηνά Χρυσαντίδου αλλά και ο ηθοποιός Πέτρος Πέτρου. Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Αθλητικού Σωματείου Αγροκηπιάς με τον χοροδιδάσκαλο του Λούη Παναγιώτου γεμίζει το στούντιο με τις παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας, ενώ η Χορωδία Κατωκοπιάς καθώς και η χορωδία του κοινοτικού συμβουλίου Κλήρου μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές με τις υπέροχες φωνές τους. Και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη ΓεωργίουΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back